Skip to Main Content

Pieni opas kirjoittamiseen

Oppaan tarkoitus

Pieni opas kirjoittamiseen toimii Humakin opiskelijoiden tukena erilaisissa kirjallisissa oppimistehtävissä. Nämä tehtävät voivat olla esim. esseitä, raportteja, oppimispäiväkirjoja, referaatteja tai muita tuotoksia. Oppaan avulla perehdyt kirjoittamiseen toimintana ja taitona, luet erilaisista tekstilajeista ja saat erilaisia työkaluja kirjoittamiseen.

Huomaa, että tarkat ohjeistukset oppimistehtävien suoritusohjeisiin - ml. kirjallisten tehtävien laajuuksiin - löytyvät opintojaksokohtaisista oppimisympäristöistä Hoodlesta. Tässä oppaassa on kuitenkin annettu ohjeellinen sivumääräsuositus kirjallisille tehtäville. Pieni kirjoittamisen opas korvaa entisen Oppimistehtävien suoritusohjeet -dokumentin syksystä 2020.

Pientä opasta kirjoittamiseen päivitetään jatkuvasti. 

Voit tulostaa oppaan. Huomaa kuitenkin, että LibGuidesin verkkosivua ei ole suunniteltu tulosteena luettavaksi. Tämän vuoksi tulostettu teksti ei näy samanlaisena kuin verkkosivulla. Tulostettu opas voi kuitenkin olla apuna, jos sinulle on helpompaa lukea tekstiä paperilta. Voit myös tehdä omia muistiinpanoja tulosteeseen. 

Lisätietoa tästä oppaasta

Oppaan tekijä: Hanna-Kaisa Turja, Humak.

Opas on lisensoitu Creative Commons Nimeä-EiKaupallinen 4.0 Kansainvälinen -lisenssillä. CC-lisenssi