Skip to Main Content

Wihin käyttöohje opiskelijoille

5. vaihe: Opinnäytetyön valmiiksi saattaminen ja arviointi

Kun opinnäytetyösi on valmis, palauta se Wihiin yhtenä pdf/a-tiedostona Wihissä olevan plagioinnintarkastuskohdan kautta. Tällöin työ on myös virallisesti palautettu arvioitavaksi. Katso saavutettavuusoppaasta, kuinka työ muokataan pdf/a-asuun. Samassa oppaassa on myös tiedot siitä, mitä muuta sinun tulee tehdä varmistaaksesi työn saavutettavuus. Tarkista ennen lähettämistä, että tiedoston koko on korkeintaan 100 Mt. Ohjaaja ja toinen tarkastaja arvioivat opinnäytetyösi ja kirjoittavat siitä lausunnon. Arviointikohdat ovat samoja kuin opinnäytetyöoppaassa.

Wihissä ne on ilmaistu pääotsikoittain seuraavasti

  • Työn tärkeys ammattialalle, painoarvo 50%
  • Tiedon ja taidon tuottaminen, painoarvo 30%
  • Työn ulkoasu ja luettavuus, painoarvo 20%

Myös opinnäytetyön palauttamiselle on olemassa tarkat aikataulut, jotka kannattaa selvittää hyvissä ajoin. Vertaa viimeistään opinnäytetyötä palauttaessasi Wihissä olevaa työsi otsikkoa opinnäytetyön lopulliseen otsikkoon ja jos otsikko on muuttunut, muuta otsikkoa myös Wihissä. Tämä on tärkeää tehdä siksi, että Wihi käyttää tätä itse kirjaamaasi opinnäytetyön nimeä, kun suoritus kirjautuu Heksiin ja opintorekisteriin. Opinnäytetyön tieodston tulee olla muotoa Sukunimi_Etunimi. 

Kun olet palauttanut työsi arvointiin, sinun täytyy vielä suorittaa kypsyysnäyte (maturiteetti). Tarkemmat ohjeet sen suorittamiseksi saat oman koulutuksesi ja koulutusmuotosi opinnäytetöistä vastaavalta valmentajalta tai opinnäytetyöohjaajaltasi.

Kun työsi on arvoitu (tästä tulee sinulle Wihin kautta tieto), liitä opinnäytetyösi Theseus-linkki Wihiin. Opinnäytetyösi kokonainen URN-osoite on saatavilla Theseuksessa. Linkki muodostuu toki jo siinä vaiheessa, kun lataat työsi Theseukseen, mutta siinä ei silloin vielä ole linkin alkuosaa: http://urn.fi/. Jos kopioit linkin itsellesi talteen jo tuossa vaiheessa, muista lisätä tuo alkuosa linkin eteen (ilman välilyöntiä). Muuten Wihi ei tunnista sitä oikeaksi linkiksi. Ohje työn viemiseksi Theseukseen on Opiskelijan oppaassa kohdassa Opinnäytetyön palautusohjeistus

Linkin lisäämisen jälkeen työsi arkistoidaan Wihiin, ja kun tämä on tehty, pääset lukemaan arvioinnin. Tallenna pdf-muotoinen lausunto itsellesi ennen kuin valmistut, sillä sen jälkeen et enää pääse kirjautumaan Wihiin. Lausunto on osa todistuskokonaisuutta, joten säilytä sitä tutkintotodistuksen ja opintorekisteriotteen yhteydessä.

Tämän vaiheen jälkeen olet suorittanut opinnäytetyöstäsi osan 3/3 ja saat siitä Wihiin sekä Hopsiin merkinnän.