Skip to Main Content

Wihin käyttöohje opiskelijoille

1. vaihe: Aihe-ehdotuksen tekeminen

Aivan ensimmäiseksi tarkista oikeasta yläkulmasta, että olet varmasti aloittamassa aihe-ehdotuksen teon tutkintoon johtavan opiskeluoikeuden kautta. Joillakin opiskelijoilla voi olla samanaikaisesti myös avoimen korkeakoulun oikeus, jota ei siis tässä yhteydessä tule valita. 

Ensimmäisessä näkymässä sinua pyydetään luomaan aihe-ehdotus. 

Mikäli teet opinnäytetyön pari- tai ryhmätyönä, aihe-ehdotuslomakkeessa on kohta, jonka kautta kutsutaan muut opiskelijat mukaan saman opinnäytetyön työstämisprosessiin. 

Anna työtäsi koskevat perustiedot (työn nimi, aikataulu jne). Perustutkintoa kampuksella suorittavat kirjoittavat suuntautumisvaihtoehdon kohdalle oman kampuksensa nimen. YP-YAMK opiskelijat valitsevat suuntautumisvaihtoehdoksi nuorisotyö, järjestötyö, tyke tai seikkailu. Perustutkinnon verkkotutkintoa, tulkkauksen tai kulttuurituotannon YAMK-tutkintoa suorittavat jättävät suuntautumisvaihtoehtolaatikon tyhjäksi. 

Seuraavaksi sinua pyydetään kirjoittamaan selostus opinnäytetyösi aiheesta. (AMK-perustutkinnon opiskelijat ovat jo Kehittämistoiminnan käytännöt -opintojaksolla laatineet työstään alustavan suunnitelman. Sitä voi käyttää aihe-ehdotuksen pohjana.) 

Aihe-ehdotus kirjoitetaan muodossa: tarve, tavoitteet, toimenpiteet ja tuotokset. Kirjoita aihe-ehdotus huolellisesti perustellen, koska sen perusteella opinnäytetyösi aihe hyväksytään tai sitä pyydetään täydentämään. 

Aihe-ehdotukseen liitetään lisäksi toimeksiantajan tiedot. Aivan lopussa on ruutu, jonka rastimalla vakuutat, että sitoudut noudattamaan työssäsi hyvää tieteellistä käytäntöä. Muista painaa lähetä-painiketta. Jos haluat jatkaa työstämistä myöhemmin, voit tallentaa tekstin myös luonnoksena. 

Kun olet lähettänyt aihe-ehdotuksen, se päätyy opinnäytetyökoordinaattorille. Hän prosessoi sen eteenpäin tulevalle ohjaajallesi. Aihe-ehdotus hyväksytään tai siihen pyydetään täydennyksiä. Tämä viestintä käydään Wihissä, joten seuraa sen viestejä aktiivisesti. Voit lukea Wihi-viestejä @humak.fi-sähköpostistasi tai suoraan Wihistä. Huomaa kuitenkin, että viestejä ei voi automaattisesti siirtää @humak.fi-sähköpostista muihin sähköposteihin.

Huom: Jos teet opinnäytetyön pari- tai ryhmätyönä, muiden ryhmäläisten tulee hyväksyä kutsu osaltaan Wihissä, ennen kuin prosessi pääsee etenemään. Huolehdi siis osaltasi siitä, että muut ryhmäläiset tekevät tämän. Ohjaaja voi merkitä aihe-ehdotuksen hyväksytyksi vasta sen jälkeen.