Skip to Main Content

Wihin käyttöohje opiskelijoille

4. vaihe: Opinnäytetyön työstäminen

Opinnäytetyön työstämisen avuksi järjestetään erilaisia opinnäytetyöklinikoita ja muita vastaavia tilaisuuksia. Näistä saat tietoa Hoodlen ”Opinnäytetyö (AMK)” tai ”Opinnäytetyö (YAMK)" -välilehdiltä. Välilehtiä on paljon ja kaikilla opiskelijoilla on pääsy kaikille välilehdille. Huomaa siis varmistaa, että seuraat varmasti juuri oman koulutuksesi ja koulutusmuotosi välilehteä. Opinnäytetyön ohjaaja on myös apunasi – häneltä voit kysyä apua erilaisiin opinnäytetyön työstöön liittyviin kysymyksiin.

Opinnäytetyötä tehdessäsi tarvitset hyvin todennäköisesti erilaisia lomakkeita, joilla informoit tutkimiasi henkilöitä ja kysyt heidän suostumustaan tutkimukseen. Mikäli keräät samalla henkilörekisteritietoja, sinun tulee täyttää tietosuojaselostelomake. Lomakkeet löydät Opiskelijan oppaasta (kohta: Muita opinnäytetyön tekemisessä tarvittavia lomakkeita). Keskustele opinnäytetyösi ohjaajan kanssa ja varmista, mitä lomakkeita tarvitset, täytä ne, ja tallenna ne Wihiin. 

Kun työsi on jo pitkälle työstetty, eli esitarkastusvaiheessa (eri koulutuksissa ja toteutusmuodoissa tälle voi olla erilaisia nimityksiä), lataa se Wihiin word-liitetiedostona. Wihiin ladattavien tiedostojen maksimikoko on 100 Mt. Huomaa, että opinnäytetyön palautusaikataulut ovat tarkoin määriteltyjä, ja varmista, että tiedät oman koulutuksesi ja koulutusmuotosi deadlinet. 

Tämän vaiheen jälkeen olet suorittanut opinnäytetyöstäsi osan 2/3 ja saat siitä Wihiin merkinnän.