Skip to Main Content

Wihin käyttöohje opiskelijoille

3. vaihe: Opinnäytetyön yhteistyösopimuksen tekeminen

Opinnäytetyön tekemisestä solmitaan kolmikantasopimus työn tekijän, tilaajan ja oppilaitoksen välillä. Katso tarkemmat yksityiskohdat opinnäytetyösopimuksesta (suomi tai englanti) ja opinnäytetyöoppaasta. Mikäli teet opinnäytetyön omalle yrityksellesi, erillistä sopimusta ei vaadita. Sopimus käsitellään Wihissä siten, että lähetät Wihin kautta viestit tilaajan ja ohjaajan ulkoisiin sähköpostiosoitteisiin ja lisäät viestin liitteeksi täyttämäsi sopimuksen. Tämä tapahtuu siten, että ensin Wihiin tuodaan tiedosto (Lataa tiedosto -painike), jonka jälkeen ladatun tiedoston alle ilmaantuu painike ”Lähetä kommentoitavaksi”.

Tärkeää! Tallenna opinnäytyösopimus ehdottomasti pdf-muodossa ja nimeä se selkeästi tähän tyyliin: Opinnäytetyösopimus tilaajaorganisaatio sukunimesi, esimerkiksi Opinnäytetyösopimus Firma X Laukkanen. 

Kun kaikki osapuolet ovat Wihin viestien välityksellä ilmaisseet hyväksyvänsä sopimuksen, se on hyväksytty. Varsinaisia allekirjoituksia sopimukseen ei enää tarvita, sillä viestiketju toimii asian varmentajana, ja tällä tavoin toimien viestit myös arkistoituvat Wihiin kohtaan "Sidosryhmien lausunnot". Tuo kohta ilmestyy Wihi-näkymään, kun ensimmäinen viesti on lähetetty. Muista kertoa ohjaajallesi, kun tilaaja on vastannut viestiin, sillä tilaajan vastauksesta ei lähde ohjaajalle tietoa erikseen. 

Tämän vaiheen jälkeen olet suorittanut opinnäytetyöstäsi osan 1/3 ja saat siitä Wihiin merkinnän.