Skip to Main Content

Arvioinnin käsikirja

Arvioinnin oikaisupyyntö

Opintojaksoarvioinnin oikaisupyyntö
Opintosuorituksensa arviointiin tyytymätön opiskelija saa ammattikorkeakoululain mukaan vaatia siihen suullisesti tai kirjallisesti oikaisua arvioinnin antaneelta lehtorilta. Opintosuorituksen arviointia koskeva oikaisuvaatimus on tehtävä 14 päivän kuluessa siitä ajankohdasta, josta opiskelijalla on ollut tilaisuus saada omalta kohdaltaan tietoonsa arvostelun tulokset sekä arvosteluperusteiden soveltaminen. Mikäli opiskelija on tyytymätön oikaisuvaatimuksen johdosta tehtyyn päätökseen, hän saa vaatia saamaansa opintosuorituksen arviointiin oikaisua vielä tutkintolautakunnalta 14 päivän kuluessa päätöksen tiedoksisaannista.

 

30 § Tutkintolautakunta
Opintosuoritusten oikaisupyyntöjen käsittelyä varten ammattikorkeakoulussa on tutkintolautakunta. Tutkintolautakunnasta ja sen kokoonpanosta ja tehtävistä on määrätty ammattikorkeakoululaissa (L 932/2014, 19 §). Tutkintolautakunnan puheenjohtajana toimii yliopettaja tai lehtori ja jäseninä yksi lehtori ja yksi opiskelija. Puheenjohtajalla ja jäsenillä on kullakin henkilökohtainen varajäsen. Tutkintolautakunnan puheenjohtajan ja lehtorin toimikauden pituus on kerrallaan kaksi vuotta ja opiskelijajäsenen yksi vuosi. Ammattikorkeakoulun hallitus nimittää tutkintolautakunnan jäsenet toimikausittain. Opiskelijaedustaja nimetään opiskelijakunnan esityksestä.
Kun tutkintolautakunnassa käsitellään opiskelijavalintaa koskevia oikaisuvaatimuksia, puheenjohtajana toimii rehtori.
Tutkintolautakunnan tehtävät määritellään ammattikorkeakoulun hallituksen vahvistamassa tutkintolautakunnan toimintaohjeessa.