Skip to Main Content

Avoin TKI-toiminta Humakissa

Humakin Avoimen TKI-toiminnan periaatteet

Julkaisutietojen ilmoittaminen julkaisutiedonkeruuseen

Kun artikkeli tai muu julkaisusi on ilmestynyt, ilmoita sen tiedot julkaisutiedonkeruuseen.
 

 • Tiedot ilmoitetaan JUSTUS-tallennuspalvelun kautta. Palveluun kirjaudutaan HAKA-tunnuksilla.
   
 • Justuksen kautta syötetään kaikki julkaisutiedot lukuun ottamatta H-luokan patentti- ja keksintöilmoituksia sekä I-luokan audiovisuaalisia ja tietoteknisiä aineistoja  Näiden (ml. videoiden) julkaisutiedot toimitetaan toistaiseksi hForm-lomakkeella. (vaatii kirjautumisen).
   
 • Informaatikko Anne Holappa on vastuussa julkaisutiedonkeruusta, tarkistaa JUSTUS-tallennukset ja hForm-ilmoitukset, ja tarvittaessa neuvoo julkaisutiedonkeruuseen liittyvissä asioissa. 
   
 • Humak tallentaa Theseukseen henkilökunnan ammatillisten ja tieteellisten julkaisujen rinnakkaistallenteet, jotta tiedon avoimen saatavuuden voi varmistaa. Julkaisun tietojen lisäksi julkaisutiedonkeruuseen toimitetaan rinnakkaistallentamista varten myös varsinainen julkaisu (viimeisin kustantajalle lähetetty käsikirjoitusversio), mikäli on kyse artikkelista. Tallentaminen vaatii aina julkaisijan luvan. Kirjoittaja huolehtii tallennusluvan pyytämisestä kustantajalta. Kirjasto hoitaa rinnakkaistallenteen tallentamisen Theseukseen.
   
 • Tarkemmat ohjeet rinnakkaistallentamisesta ovat Humakin intrassa (vaatii kirjautumisen). 
   
 • JUSTUKSEN kautta julkaisujen tilastotiedot siirretään sekä OKM:n julkaisutiedonkeruuuseen että Tiedejatutkimus.fi -portaaliin, joka on suomalaisten tutkimusorganisaatioiden yhteinen julkaisutietoportaali. Sieltä voi hakea julkaisuja esimerkiksi tekijän nimellä tai korkeakouluittain ja hakutuloksia voi rajata ja suodattaa monipuolisesti. JUSTUKSEN kautta siirretään myös varsinainen julkaisu rinnakkaistallenteena Theseukseen, mikäli siihen on kustantajan lupa.
 • Vipunen

  Opetushallinnon tilastopalvelu