Skip to Main Content
It looks like you're using Internet Explorer 11 or older. This website works best with modern browsers such as the latest versions of Chrome, Firefox, Safari, and Edge. If you continue with this browser, you may see unexpected results.

Avoin TKI-toiminta Humakissa

Humakin Avoimen TKI-toiminnan periaatteet

Julkaisutietojen ilmoittaminen julkaisutiedonkeruuseen

Kun artikkeli tai muu julkaisusi on ilmestynyt, ilmoita sen tiedot julkaisutiedonkeruuseen.
 

 • Tiedot ilmoitetaan JUSTUS-tallennuspalvelun kautta. Palveluun kirjaudutaan HAKA-tunnuksilla.
   
 • Justuksen kautta syötetään kaikki julkaisutiedot lukuun ottamatta H-luokan patentti- ja keksintöilmoituksia sekä I-luokan audiovisuaalisia ja tietoteknisiä aineistoja  Näiden (ml. videoiden) julkaisutiedot toimitetaan toistaiseksi E-lomakkeella (vaatii kirjautumisen).
   
 • Informaatikko Hilla Mäkelä tarkistaa JUSTUS-tallennukset ja tarvittaessa neuvoo julkaisutiedonkeruuseen liittyvissä asioissa. 
   
 • Humak tallentaa Theseukseen henkilökunnan ammatillisten ja tieteellisten julkaisujen rinnakkaistallenteet, jotta tiedon avoimen saatavuuden voi varmistaa. Julkaisun tietojen lisäksi julkaisutiedonkeruuseen toimitetaan rinnakkaistallentamista varten myös varsinainen julkaisu (viimeisin kustantajalle lähettetty käsikirjoitusversio), mikäli on kyse artikkelista. Tallentaminen vaatii aina julkaisijan luvan. Kirjoittaja huolehtii tallennusluvan pyytämisestä kustantajalta. Kirjasto hoitaa rinnakkaistallenteen tallentamisen Theseukseen ja neuvoo kirjoittajia rinnakkaistallentamisessa ja lupien pyytämisessä kustantajalta. 
   
 • Humakin tarkemmat sisäiset ohjeet rinnakkaistallentamisesta ovat Humak wikissä (vaatii kirjautumisen). 
   
 • JUSTUKSEN kautta julkaisujen tilastotiedot siirretään sekä OKM:n julkaisutiedonkeruuuseen että Juuliin, joka on suomalaisten tutkimusorganisaatioiden yhteinen julkaisutietoportaali. Juulista voi hakea julkaisuja esimerkiksi tekijän nimellä tai korkeakouluittain  ja hakutuloksia voi rajata ja suodattaa monipuolisesti. JUSTUKSEN kautta siirretään myös varsinainen julkaisu rinnakkaistallenteena Theseukseen, mikäli siihen on kustantajan lupa.
   
 • Tarkempia sisäisiä ohjeistuksia julkaisutoiminnasta ja -tiedonkeruusta on Humak wikissä (vaatii kirjautumisen).