Skip to Main Content

Avoin TKI-toiminta Humakissa

Humakin Avoimen TKI-toiminnan periaatteet

Oppaan tausta ja tekijät

Tämän oppaan alkuperäinen versio on laadittu "Ammattikorkeakoulujen avoin TKI-toiminta, oppiminen ja innovaatioekosysteemi" -hankkeessa.

Alkuperäisen oppaan ovat laatineet informaatikko Jaana Latvanen ja tutkimuspäällikkö Seliina Päällysaho SeAMKista. Opasta on Humakin tarpeisiin muokannut informaatikko Pirjo Kangas ja vuonna 2023 päivittänyt Anne Holappa ja Hanna Kiuru.

Ammattikorkeakoulujen avoin TKI-toiminta, oppiminen ja innovaatioekosysteemi on Opetus- ja kulttuuriministeriön kärkihanke. Hanketta koordinoi Seinäjoen ammattikorkeakoulu. Hankkeen toteutusaika oli 1.1.2018-31.12.2020.

  • Hankkeen tavoitteena oli vahvistaa uusien toimintatapojen avulla korkeakoulujen avoimen toimintakulttuurin osaamista sekä aineistojen kestävää käyttöä ja tulosten vaikuttavuutta. Fokus on erilaisten datojen, julkaisujen ja tulosten avaamisessa sekä yhteistyötapojen kehittämisessä.
  • Oppaan sisällöt pohjautuvat ammattikorkeakoulujen "Avoimuuden lisääminen korkeakoulujen käyttäjälähtöisessä innovaatioekosysteemissä" -hankkeessa (2015 - 2017) tehtyyn Avoin TKI-toiminta ammattikorkeakouluissa -oppaaseen. Sisältöjen koostamisessa on lisäksi hyödynntetty eri korkeakoulujen ohjeituksia sekä  erityisesti Tietoarkiston ja Tietosuojavaltuutetun toimiston ohjeita. Oppaan kuvat ovat CC0-lisensoituja tai SeAMK Kirjaston käyttöön hankittuja.

 

Creative Commons -lisenssi
Avoin TKI-toiminta: SeAMK-opas, jonka tekijä on Jaana Latvanen ja Seliina Päällysaho (SeAMK) ja jota Pirjo Kangas (Humak) ja Anne Holappa ja Hanna Kiuru (Humak) ovat muokanneet, on lisensoitu Creative Commons Nimeä 4.0 Kansainvälinen -lisenssillä.